THREE DIFFERENT PERSONALITIES GETTING TOGETHER

Because wine connoisseurs need to give their trust to a big name committed to making every effort in order to make and enhance very fine wines.

We would like to invite you to support our ambition to make greatest wines with crystal-clear precision and uncommonly refined strength from the great terroirs of Alsace, including Grand Cru Schlossberg –Alsace’s #1 Grand Cru.

Marc Rinaldi

Over the past few years, I has been involved in promoting the wines of Alsace through 4 major events I initiated, in order to raise awareness for the quality of Alsatian wines and for my own estate:

  • 2010: Promoted a new wine quality standard to be met by winegrowers: blind tasting of 70 Alsace wines sampled during the Colmar Wine Fair (at the “feuille de vigne”, or wine leaf, booth).
  • 2012: Created “Millésimes Alsace”, a one-day trade show of Alsatian wines.
  • 2015: Founded the Alsace Crus et Terroirs (ACT) association gathering Alsatian vintners, whose purpose is to work together and grow by having other estates with the same philosophy joining in.
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  • 2016: Started the “Martin Schaetzel by Kirrenbourg” Project with the Schlossberg vineyards from Les Vignobles de l’Oberhof company.

Jean Schaetzel

La passion de la terre, de la vigne et du vin
“La terre est ma première passion. Je lui consacre toute mon énergie et elle me le rend bien. J’ai été le formateur de nombreux vignerons tout en vinifiant les vins Martin Schaetzel. Au sein du projet, j’ai aujourd’hui les moyens de donner au vignoble alsacien ce que je lui souhaite de plus cher : les très grands vins qui feront sa fierté et son renom international.
Je consacrerai toute mon énergie à cet accomplissement et à entrainer avec nous le goût des passionnés pour un vin encore plus beau, plus racé et avec une rectitude parfaite.

CHRISTOPHE EHRHART

La biodynamie, une ligne de conduite et d’éthique
“Avec Marc et Jean, nous croyons d’abord qu’il faut donner beaucoup à la terre avant qu’elle puisse le rendre. En conversion vers la viticulture biologique et biodynamique, je veillerai à ce que l’ensemble de notre production soit inspirée par cette démarche.
Seuls comptent talent et vigilance de chaque instant : au plus près de la vigne, de la terre et du climat qui chaque année redistribuent les cartes. Cela nous oblige à adapter notre savoir et notre attitude à ce contexte particulier, sans jamais totalement le maîtriser… ça me va bien, j’y mets mon énergie et plus de 20 ans d’expérience.»

OUR BACKGROUND

What led Marc Rinaldi to carry out his project? He wanted to gather the best patches of land, the most talented and committed winegrowers -especially to biodynamic farming-, as well as dedicated and demanding fine wine lovers, around the idea of making and ageing the best possible wines, while bringing out the distinguished and specific character of each and every terroir.

BIODYNAMICS AND OUR TERROIRS

Biodynamic farming is the most advanced way to enable vines grow deep while trying to ‘reach the stars’. Vines then bear ‘unique’ grapes expressing their terroir, that will end up in genuine and unrivalled wines.